Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwe wisseltentoonstelling in Museum Het Warenhuis

Goed gemutst, streekdracht inspireert

Expositie van Susan Bakx-Plasmans

 

Naast de vaste collectie brengt Museum Het Warenhuis aan de Markt in Axel steeds verschillende wisseltentoonstellingen. Kunst en erfgoed liggen daarbij vaak aan de basis. 

Wie de streekdracht een warm hart toedraagt en tegelijkertijd met de tijd meegaat zal zeker geïnteresseerd zijn in de expositie Goed gemutst, streekdracht inspireert. Modeontwerpster Susan Bakx-Plasmans presenteert de door haar ontworpen collectie kleding en sieraden, mode die is geïnspireerd op de mutsen en kappen van alle Zeeuwse drachten.

Susan toont de vele mogelijkheden die traditionele streekdrachten bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in mode. Haar werk ademt haute couture, maar het gaat haar erom te tonen dat eenieder zijn of haar ideeën vorm kan geven op basis van dit prachtige stukje cultureel erfgoed. En dat met nieuwe ontwerpen de ontwikkeling en de traditie wordt voortgezet, zónder de schoonheid van het origineel uit het oog te verliezen.

Susan is medeauteur van 2 boeken over streekdrachten in ZeelandDe expositie geeft een goed beeld van de ontwikkelingen, de bezoekers zien in haar werk de prachtige kleuren terug die vooral in de begintijd van de streekdrachten werden gebruikt.

Dit wordt nog versterkt doordat naast het werk van Susan Bakx een aantal prachtige originele mutsen van de Zeeuwse vrouwendrachten worden getoond. 

En er zijn enkele originele 19e eeuwse damasten hemdrokken uit de eigen collectie. Daarmee sluit Het Warenhuis voor een stukje aan bij de expo RE_USED RE_SATIN in het Zeeuws Museum over de herkomst én toekomst van textiel.

Aan deze nieuwe expositie is ook veel randprogrammering verbonden. Houd onze website en facebook-pagina in de gaten voor aankondiging van lezingen, workshops en andere activiteiten. Voor jong en voor oud, er valt veel te doen en te ontdekken. Kortom, alweer een bijzondere expositie in museum Het Warenhuis, een must voor iedereen met belangstelling voor mode!